IBPS RRB Previous Year Question Papers – 2016,2017,2018

IBPS RRB Previous Questions

Institute of Banking Personnel Selection conducts Online Examination to recruit Officer & Office Assistant posts for various Regional Rural Banks across India. IBPS RRB 2019 prelims exam is scheduled from August 2019. As only a few days are left to cover all the topics from all the subjects, it is important to get the ideas about previous year questions. Referring previous question papers will help you ease your preparation for the IBPS RRB examination. Here, we have provided the IBPS RRB previous year question papers, so that you can get an idea about the question paper and level.

Get a free mock test on IBPS RRB Exam

IBPS RRB Officer Scale 1 & Office Assistant – Important Dates

  • Online Registration Starting date : June 2019
  • Registration closing date : July 2019
  • Officer Scale-1 Prelims Exam Dates : 3rd , 4th and 11th August 2019
  • Office Assistant Prelims Exam Dates : 17th, 18th & 25th August 2019
  • IBPS mains admit card issue date: 12th September 2019
  • Mains Exam for Officer Scale-1 : 22nd September 2019
  • Office Assistant Mains Exam : 29th September 2019
  • Single Online Exam for Scale-II & III : 22nd September 2019

IBPS RRB Exam Pattern

Preliminary Examination – Office Assistant & Officer Scale I:

 

Main Examination – Office Assistant & Officer Scale I:

 

IBPS RRB Exam Pattern – Check here for more

IBPS RRB Syllabus 2019

IBPS RRB Syllabus consists of following topics:

  • Reasoning
  • Numerical Aptitude
  • English Language
  • General Awareness
  • Computer Awareness
  • Financial Awareness

Click here for detailed syllabus of IBPS RRB

IBPS RRB Assistant previous year question paper 2018

Below we have provided the direct links to download the IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper 2018 PDF. Candidates can download it and practice the questions to get an idea about questions and difficulty level.

IBPS RRB Assistant 2018-Download pdf

IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper 2017

Below we have provided the direct links to download the IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper 2017 PDF.

IBPS RRB Assistant 2017-Download pdf

IBPS RRB Office Assistant Question Paper 2016

The previous year question paper for IBPS RRB Office Assistant 2016 is provided below. Download the PDF to practice the questions.

IBPS RRB Assistant 2016-Download pdf

Get a Higher Rank in IBPS RRB Exam! Download Entri App Now!

IBPS RRB Sample Questions

What should come in place of (?) mark?

1) 2.5 x 4.8 ÷ ? = 30
a) 1.4
b) 0.2
c) 1.2
d) 0.4
e) None of these

Answer : 0.4

2) 33 x 12 x 4 = ?
a) 1584
b) 1664
c) 1716
d) 1386
e) None of these

Answer : 1584

3) (8.3% of 412) x (2.5% of 336) = ?
a) 275.168
b) 294.118
c) 281.118
d) 2943168
e) None of these

Answer : 2943168

4) 539 x 627 = ?
a) 330953
b) 337953
c) 338953
d) 327953
e) None of these

Answer : 337953

5) 754 ÷ 26
a) 29
b) 28
c) 27
d) 26
e) None of these

Answer : 29

6) (38 x 142)  ÷ (4096)1/3 = ?
a) 337.25
b) 369.8
c) 490
d) 84.3125

Answer : 337.25

7) 3251 + 587 + 369 – ? = 3007
a) 1250
b) 1300
c) 1375
d) 1200
e) None of these

Answer : 1200

8) 12 x ? = 672 ÷ 8
a) 11
b) 13
c) 16
d) 7
e) None of these

Answer : 7

9) 16.23 x 12.9 ÷ 17.32 = ?
a) 294.0036
b) 490.4706
c) 226.687
d) 432.795
e) None of these

Answer : 226.687

10) 5.43 + 4.35 + 0.45 + 45.34 + 534 = ?
a) 597.27
b) 589.57
c) 396.87
d) 569.67
e) None of these

Answer : 589.57

11) If the second, fourth, seventh and eighth letter of the word ‘ FRACTION’ are combined to form a meaningful word, then what will be the third letter from the left in the so formed word. If more than one word formed then the answer is X, If no such word is formed the answer is Z? a) O
b) X
c) R
d) Z
e) C

Answer : R

Solution : 2nd, 4th, 7th and 8th letters are R, C, O, N
The meaningful word formed is CORN

12) Study the following information carefully and answer the given questions. F is the husband of G. K is the mother-in-law of G. H is the father of F. M is the mother of H, P is the mother of K and B. How is P related to F?
a) Grandfather
b) Aunt
c) Mother
d) Grandmother
e) Wife

Answer : Grandmother

13) Study the following information carefully and answer the given questions. F is the husband of G. K is the mother-in-law of G. H is the father of F. M is the mother of H, P is the mother of K and B. How is B related to H?
a) Sister
b) Brother
c) Husband
d) Can’t determine
e) Wife

Answer : Can’t determine

14) Study the following information carefully and answer the given questions. There are six persons M, N, O , P, Q, R of different heights. N is shorter than M but taller than Q. Only two person are taller than M. R is taller than Q and O. Q is not the shortest. The one who is second shortest is 154 cm. P is not the shortest person. If M is 19m taller than Q then what is the height of M?
a) 190m
b) 181 m
c) 175 m
d) 130 m
e) 173 m

Answer : 173 m
Solution: R/P > R/P > M > N > Q > O

IBPS RRB Notification-Official

Download Entri App for more questions!

Practice is the key to success! Boost your preparation by practicing more mock tests and previous question papers that will help you reach your destination successfully. All the best for your examination!  

Kerala psc app
You May Also Like